MALZEMELER ( köftesi için )
- 150-200 gr kadar kıyma
- 1 soğan , tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 2 su bardağı kadar yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 limon
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı buğday ( eğer haşlanmışsa 1 su bardağı )
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Buğday bir tencerede iyice dağılıp pişene kadar haşlanır. ( eğer düdüklüye konulursa daha hızlı pişer )
- Köfte malzemesi yoğrulup küçük küçük nohut kadar köfteler yapılır.
- Bu köfteler un atılmış tepside yuvarlanır.
- Tencereye haşlanmış nohut buğday ve yeterince su konularak kaynatılır.
- Köfteler eklenir.
- Diğer yandan yoğurt , limon , un ve yumurta çırpılarak tencereye eklenir.
- Kıvamı tutana kadar suyuna bakıp kapatılır.
- Sos eritilerek eklenir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder