MALZEMELER
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 3-4 tane soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 tane yeşil biber
- Tuz , karabiber ve pulbiber,
- Üzerini süslemek için domates ve biber
- 2 defa çekilmiş kıyma bir tabağa konularak üzerine tuz biber eklenir.
- İncecik kıyılmış soğan , sarımsak ve yeşil biber konularak iyice yoğrulur.
- Biraz sıvı yağ gezdirilir.
- Yağlanmış fırın tepsisine kıyma ince bir şekilde yayılır. ( bir parmak kalınlığında )
- El ile bastırarak düzlenir.
- Yemek pişmeden bıçakla kesilir ( kare tepsideyse kare kare yuvarlak tepsideyse börek dilimi gibi üçgen )
- Her bir bölümün üzerine halka domates ve biber dilimleri dizilerek sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Arasıra kontrol ederek üzerinin kurumamasına dikkat edilir.
- Sıcakken kesilerek yanında lavaş ve soğan halkalarıyla yenilir.
- Ayran da tavsiye edilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder