26 Kasım 2011 Cumartesi

Kilis Tava

     Bugün ki yemeğimiz aslında şöyle tepside mahalle fırınına göderilip pişirilsede mecburen ev ortamına taşıdık.Evdeki fırınla yapmaya çalıştım...Fotoğrafım akşam olması sebebiyle çok net olmasada  emin olun tadı  güzeldi...



MALZEMELER

  1. 1 kg orta yağlı kıyma
  2. 3-4 tane soğan
  3. 3-4 diş sarımsak
  4. 1-2 tane yeşil biber
  5. Tuz , karabiber ve pulbiber,
  6. Üzerini süslemek için domates ve biber
YAPILIŞI

  • 2 defa çekilmiş kıyma bir tabağa konularak üzerine tuz biber eklenir.
  • İncecik kıyılmış soğan , sarımsak ve yeşil biber konularak iyice yoğrulur.
  • Biraz sıvı yağ gezdirilir.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kıyma ince bir şekilde yayılır. ( bir parmak kalınlığında )
  • El ile bastırarak düzlenir.
  • Yemek pişmeden bıçakla kesilir ( kare tepsideyse kare kare yuvarlak tepsideyse börek dilimi gibi üçgen )
  • Her bir bölümün üzerine halka domates ve biber dilimleri dizilerek sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Arasıra kontrol ederek üzerinin kurumamasına dikkat edilir.
  • Sıcakken kesilerek yanında lavaş ve soğan halkalarıyla yenilir.
  • Ayran da tavsiye edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder