11 Kasım 2011 Cuma

Hazır Kek

Yaklaşık yirmi yıldır yaptığım  lezzetine güvendiğim kolay ve sade bir kek..


MALZEMELER
  1. Yarım su bardağı soğuk süt
  2. 3 yumurta
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 2 su bardağı un
  5. 150 gr eritilmiş soğumuş margarin veya tereyağı
  6. 1 kabartmatozu
  7. 1 vanilya
  8. 1 avuç kadar file badem , fındık ,fıstık veya ceviz
YAPILIŞI

  • Şekerle yumurtalar köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  • Yağ ve süt eklenir.
  • En son un , kabartmatozu  ve vanilya konur.
  • Yağlanmış ve içine badem serpilmiş kalıba kek malzemesi dökülür.
  • Önceden ısınmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Bıçak yardımıyla bakıp çıkarılır.
  • Ilıyınca ters çevrilir.
  • Çay saatlerinizde afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder