MALZEMELER
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 150 gr eritilmiş soğumuş margarin veya tereyağı
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 avuç kadar file badem , fındık ,fıstık veya ceviz
- Şekerle yumurtalar köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Yağ ve süt eklenir.
- En son un , kabartmatozu ve vanilya konur.
- Yağlanmış ve içine badem serpilmiş kalıba kek malzemesi dökülür.
- Önceden ısınmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
- Bıçak yardımıyla bakıp çıkarılır.
- Ilıyınca ters çevrilir.
- Çay saatlerinizde afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder