MALZEMELER
- 1 koyun işkembesi
- 3 kaşık un
- 1 limon
- 1-2 kaşık tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- Biraz sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı sirke
- 5-6 diş sarımsak
- Temizlenmiş işkembe beş dakika sirke suda bekletilerek süzülüp yıkanır.
- Düdüklü tencerede 45 dakika kadar haşlanır.
- Ilıdıktan sonra açıp didiklenir veya küçük küçük doğranır.
- Tencereye suyuyla birlikte tekrar kaynatılır.
- Tavada yağ eritilip unu kavrulur.
- Üzerine önce soğuk su sonrada bir kepçe çorbanın suyundan dökerek çırpma teliyle açılır.
- Tencereye çırparak eklenir.
- Bir iki taşım kaynatılır.
- Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limonsuyu çırpılarak tencereye eklenir.
- Tekrar bir iki taşım kaynatılır.
- Ocak kapatılır.
- Ayrı bir tavada yağ ve dövülmüş sarımsak biraz kavrulur.
- Pulbiber ve sirke eklenerek ocak kapatılır.
- Sıcak servis yaparken üzerlerine sosu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder