MALZEMELER ( 15 çubuk için )
- 5 tane milföy ( her bir milföy den 3 çubuk çıkıyor )
- 1 yemek kaşığı taneli haşhaş
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yumurta sarısı
- Milföy hamurları daha donmuş haldeyken uzunlamasına dokuz çubuk halinde kesilir.
- Tezgahın üzerindeyken fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Bu dokuz çubuğun üçüne susam diğer üçüne haşhaş ve kalan üçede çörekotu serpilir. ( bolca )
- Her birinden birer tane alarak elinle tezgahın üzerinde burularak kıvrılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
- Çıtır çıtır simit tadında olur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder