MALZEMELER
- 2 su bardağı barbunya
- 2 tane soğan
- 1 tane acı yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Tuz , karabiber , pulbiber ve yenibahar
- 1 yemek kaşığı şeker
- Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
- Barbunyalar en az 3-4 saat önce den ılık tuzlu suya ıslanır.
- Sonra aynı suyla yumuşayana kadar haşlanıp beklemeden suyu süzülür. ( mor renginin açılması için )
- Tencereye soğan ve sarımsaklar doğranarak zeytinyağının yarısıyla birlikte kavrulur.( yağın yarısıda sonra dökülecek.)
- Biber içi ayıklanarak doğranıp soğana eklenir
- Salçası eklenir.
- Kabuğu soyulmuş doğranmış domates eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
- Suyu süzülen barbunya eklenir.
- Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu konur.
- Kalan zeytinyağı ve baharatları eklenir.
- Altı kısık olarak yaklaşık bir saat kadar suyu özleşene kadar pişirilir.
- Tencerenin kapağını açmadan soğuyana kadar bekletilir.
- Ilık yada soğuk olarak servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder