MALZEMELER
- 1 koyun ciğeri
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat ( işin sırrı )
- Karabiber , kırmızı biber ve tuz
- 2-3 tane soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Kızartmak için sıvıyağ
- Ciğerin zarları itinayla yavaş yavaş ayıklanır.
- Yıkayıp süzdürülür.
- Küçük kare doğranır. ( zar gibi )
- Karbonat , tuz ve biberi eklenir.( karbonat yumuşak tutar )
- Bir kevgire koyarak dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
- Bir tepside unlanıp unun fazlası alınır.
- Kızgın yağda bir iki çevirerek kızartılır.( kızarması 2-3 dakika sürer )
- Havlu kağıda alınarak ikinci posta ciğerde kızartılır.
- Soğan halka halka doğaranıp tuz atarak ovulur.
- İnce kıyılmış maydanoz ve bol sumak atılarak karıştırılır.
- Tavada ısıtılan tırnak pidelerele soğan salatasıyla birlikte servis yapılır.
Var ya nasıl canım istiyordu Arnavut ciğerini. Hatta nerede yaparlar diye aranıyordum kendi kendime. Keşke komşu olsaydık:)
YanıtlaSilHülyalılezzetleri unutuyorsun Deyyancım ben yaparım sen iste...Yeterki elime ciğer geçsin...O komşu olma isteği var ya sen tek değilsin inan :)))
YanıtlaSilSu an saat cok gec ama önümüzde olsa hicte hair demezdik, ellerine canim.
YanıtlaSilSayfami ziyaretin icinde tskler, herzaman beklerim...
Azerbeycana Berlin'den sevgiler
bereketsofrasii.blogspot.com
Berlinden gelen selaminizi aliyorum...Tesekkurler...Sizinde sayfaniz cok guzel ve basariliydi kolay gelsin...
YanıtlaSil