MALZEMELER
- 1 kg havuç
- 1 su bardağı ceviz ( rondodan geçirilmiş )
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 kase yoğurt
- Havuç kabukları soyulup kalın halka halka doğranır.
- Tencereye konur.
- Üzerine ezilmiş sarımsak , tuz , şeker ve zeytinyağı koyulur.
- Tencerenin kapağı kapatılarak ara sıra karıştırarak pişirilir.
- Tamamen suyunu çekince soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca cevizin yarısı havuca karıştırılır.
- Servis tabağına alınarak üzerine iyice çırpılmış yoğurt gezdirilir. ( yoğurda biraz tuz atılır )
- Kalan cevizle süsüleyerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder