MALZEMELER ( 4 -5 KİŞİLİK )
- 250 gr kadar taze kadayıf
- 100 gr tereyağı
- 150 gr kadar dil peyniri
- Süslemek için Antep fıstığı
ŞERBET İÇİN
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kadar limonsuyu
YAPILIŞI
- Önce şerbet kaynatılarak soğumaya bırakılır.
- Kadayıf büyük bir tepsinin içinde telleri ayrılarak küçük küçük koparılır. ( veya doğranır )
- Tereyağı eritilerek kadayıfın üzerine gezdirilir.
- Yağı iyice harmanlayarak yedirilir.
- Yağlanan kadayıf ikiye ayrılır.
- İyi kalite yanmaz bir tavaya ( yaklaşık 25 cm kadar ) kadayıfın yarısı koyulur.
- El ile iyice sıkıştırılarak bastırılır. ( ne kadar sıkı olsa o kadar iyi olacaktır )
- Dil peyniri ince ince doğrayarak arasına dizilir. ( boşluk kalmadan )
- Kalan kadayıf üzerine kapatılır.
- Tavadan bir boy küçük bir kapak yada tepsiyle künefe iyice sıkıştırılır. ( ben bu işlemde güvecin düz olan kapağını kullandım )
- Ocağa alınarak çevire çevire pişirilir.
- Pişen tarafı kapağa çevirerek diğer yüzü de kızartılır.
- Soğumuş olan şerbetin yarısını hemen tava da üzerine gezdirilir.
- 1-2 dakika durunca tabağa ters çevirerek kalan şerbet gezdirilir. ( şerbetin miktarı göz kararı ayarlanır )
- Üzerine yeşil fıstık serperek kesip sıcak servis yapılır.
NOT , Eğer orjinal bakır kabınız varsa onda pişirmek elbette daha güzel olacaktır.
en sevdiğim tatlı çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler Tuğba...
Sil