MALZEMELER
- 3-4 tane yeşil kabak
- 4-5 tane havuç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı kadar yoğurt ( katı olacak )
- 1-2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Ceviz
- Dereotu
- Tuz
- Kabak ve havuç ayrı ayrı rendenin iri tarafından rendelenir.
- Ayrı tavalarda ağzı açık olarak 1 er kaşık zeytinyağı ve tuzla kavrulur. ( karıştırılarak )
- Soğutulur.
- Ayrı bir kapta mayonez , yoğurt , sarımsak ve tuz iyice çırpılır.
- Ben tek tek kalıplara yerleştirsemde isteğe göre büyük bir kalıbın içine streç yayılarak önce kabak sonra havuç konularak el ile biraz sıkıştırılır.
- Servis tabağına ters çevrilerek üzerine yoğurt karışımı dökülür.
- Kıyılmış dereotu ve cevizle süslenir.
- Afiyet olsun...
anneciğim günlerde çok yapardı.bende sıklıkla yapıyorum ama eşim sevmiyor tek başıma paylaşımcı olmadan yemenin zevkindeyim :) kabak ve havucu hep ayrı ayrı yapmıştım mutlaka böylede deneyeceğim ellerineze sağlık...
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkür ederim...Evet evde herkesin sevdiği şeyler yapılınca daha güzel oluyor...Deneyin severseniz bizimle paylaşırsınız...Selam ve sevgilerimle...
Sil