MALZEMELER ( 16 tane ay çöreği için )
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yarısı süt yarısı yoğurt ( veya 1 bardak ya süt ya yoğurt )
- 1 yumurta sarısı dışına akı içine
- 1 paket kabartmatozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 3-4 tane orta boy haşlanmış patates
- Karabiber , kırmızı biber ve tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuzot ( varsa konulmasada olur )
- Patates haşlanıp sıcakken ezilir.
- İçine tereyağı ve baharatları eklenir.
- Hamur ele yapışmayacak bir şekilde yoğrulur.
- 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur 4 tane beze haline getirilir.
- Her bir beze merdaneyle açılıp 4 parçaya kesilir. ( üçgen şekilde sigara böreğindeki gibi )
- İç harcı 4 böleriz.
- Üçgen hamurların enli kısmına iç harçtan konularak sarılır.
- Sardığımız hamurları ay şeklini vererek tepsiye dizilir.
- Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür.
- Haşhaş veya susam çörekotu serpilir.
- Önceden ıstılmış 200 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Ilınınca servis yapılır.
- Pişirildiği gün taze olarak tüketilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder