25 Kasım 2011 Cuma

Kaymaklı İrmik Helvası

   Bugün en kolay ve klasik bir tatlı olan helva yapımını paylaşıyorum.Ben fotoğraf çekimini Biraz acele ederek soğumasını bekleyemediğim için kaymak resimde görüldüğü üzere biraz eridi . Siz bekleseniz iyi olur sevgili hanımlar...



MALZEMELER


  1. 2 su bardağı irmik ( iri olsun )
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 buçuk su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre çoğalabilir )
  5. 125 gr kadar tereyağı ( azalıp çoğalabilir )
  6. Bir kase kadar taze kaymak ( kuru olsun ki akmasın )
  7. 2 yemek kaşığı çam fıstığı
YAPILIŞI

  • Tavaya tereyağı ve fıstık konulur.
  • Karıştıra karıştıra kavrulur.
  • İrmik eklenerek devam edilir. ( yarı harlı ateşte yavaş yavaş kavrulur. )
  • İrmik sararmaya başlayınca ayrı bir yerde kaynattığımız su , süt ve şekeri sıcak olarak ekleriz.
  • Aynı pirinç pilavı yapar gibi kısık ateşte pişirilir.
  • Suyunu çekince pilav gibi 10-15 dakika dinlendirilir.
  • Bir kenarda soğuduktan sonra kasenin içine helvanın yarısı konulur.
  • Kaymak ara katmana yerleştirilir.
  • Sonra kalan helva konularak kaşıkla biraz bastırılır.
  • Sonra ters çevrilerek servis tabağına konulur.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder