MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik ( iri olsun )
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre çoğalabilir )
- 125 gr kadar tereyağı ( azalıp çoğalabilir )
- Bir kase kadar taze kaymak ( kuru olsun ki akmasın )
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- Tavaya tereyağı ve fıstık konulur.
- Karıştıra karıştıra kavrulur.
- İrmik eklenerek devam edilir. ( yarı harlı ateşte yavaş yavaş kavrulur. )
- İrmik sararmaya başlayınca ayrı bir yerde kaynattığımız su , süt ve şekeri sıcak olarak ekleriz.
- Aynı pirinç pilavı yapar gibi kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu çekince pilav gibi 10-15 dakika dinlendirilir.
- Bir kenarda soğuduktan sonra kasenin içine helvanın yarısı konulur.
- Kaymak ara katmana yerleştirilir.
- Sonra kalan helva konularak kaşıkla biraz bastırılır.
- Sonra ters çevrilerek servis tabağına konulur.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder