24 Kasım 2011 Perşembe

Yalancı Kestane Şekeri

      Yıllar önce daha bu kadar çok çeşit pasta modeli yokken İstanbul da bir yerde kuru fasulyeli pasta yemiş çok hoşuma gitmişti . Tarifi kaybettiğim için yapamıyordum . Onu ararken aynı benzeri hamurla yapılan bu tarifi buldum.Hemen gece yaparak bugün misafirliğe gittiğim arkadaşa  hediye olarak yapıp götürdüm .



MALZEMELER

  1. 1 su bardağı kurufasulye ( haşlanmış hali iki bardak )
  2. 3 yumurta
  3. 125 gr margarin yada tereyağı
  4. 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  5. 1 kabartmatozu
  6. 1 vanilya
  7. 1 buçuk su bardağı toz şeker
Üzeri için 150-200 gr kadar bitter çikolata

YAPILIŞI

  • Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.
  • Sabah suyu süzülerek yumuşacık haşlanır.
  • Kabuğu alınarak rondodan geçirilir.
  • Yumurta ve şeker mikserle çıpılır. 
  • Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemelerde yumurtaya eklenerek çırpılır.
  • Kare fırın kabı yağlanarak kek gibi malzemeler dökülür.
  • Önceden ısıtılmış  150 dercelik fırında aynı kek gibi yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Üzerinin kızarıp kurumamasına dikkat edilir.
  • Fırından çıkarılan tepsi ılıyıp el yakmayacak kıvama gelince kaşık yardımıyla alınarak elde top haline getirilir.
  • Benmari usulü eritilen çikolataya batırılarak soğutulur.
  • Servis kağıtlarına konularak donduktan sonra servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. aynı tarıfi bende çıkolata sosuyla yapıyorum tabi içerısıne tarçın koyuyorum.dılımleyıp servıs edılıyor.ellerınıze sağlık.........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Olur neden olmasın ki...Ben çikolata sosu pasta şeklinde yapınca döküyorum...Selamlar...

      Sil