MALZEMELER
- 1 su bardağı kurufasulye ( haşlanmış hali iki bardak )
- 3 yumurta
- 125 gr margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
- Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.
- Sabah suyu süzülerek yumuşacık haşlanır.
- Kabuğu alınarak rondodan geçirilir.
- Yumurta ve şeker mikserle çıpılır.
- Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemelerde yumurtaya eklenerek çırpılır.
- Kare fırın kabı yağlanarak kek gibi malzemeler dökülür.
- Önceden ısıtılmış 150 dercelik fırında aynı kek gibi yaklaşık bir saat pişirilir.
- Üzerinin kızarıp kurumamasına dikkat edilir.
- Fırından çıkarılan tepsi ılıyıp el yakmayacak kıvama gelince kaşık yardımıyla alınarak elde top haline getirilir.
- Benmari usulü eritilen çikolataya batırılarak soğutulur.
- Servis kağıtlarına konularak donduktan sonra servis yapılır.
- Afiyet olsun...
aynı tarıfi bende çıkolata sosuyla yapıyorum tabi içerısıne tarçın koyuyorum.dılımleyıp servıs edılıyor.ellerınıze sağlık.........
YanıtlaSilTeşekkürler...Olur neden olmasın ki...Ben çikolata sosu pasta şeklinde yapınca döküyorum...Selamlar...
Sil