MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK )
- 500-600 gr kadar kuzu eti
- 2-3 tane patlıcan
- 2-3 tane patates
- 4 domates
- 4-5 diş sarımsak
- Kızartmak için sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz , karabiber , pulbiber ve bir tutam kekik
- Üzerlerini kapatacak kadar kaşar yada kare şeklinde olan dilimli cheddar peyniri .
YAPILIŞI
- Et kuşbaşı doğranarak bir tavada ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Üzerine baharatları atılır.
- Patlıcan ve patatesler küp küp doğranarak kızgın yağda kızartılır.
- Ya fırın kabına yada tek tek kaplara paylaştırılır.
- Etleri de üzerlerine paylaştırılır.
- Ayrı bir tencerede dövülmüş sarımsaklar 2 kaşık yağda kavrulur.
- Salçası eklenir.
- Kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler eklenir.
- Kavrulmuş domatesli harç fırın kabına yerleştirilir.
- En üstüne de peynirlerle kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırında 15 -20 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder