MALZEMELER
- 500 gr derisiz yağsız tavuk
- 4-5 tane patlıcan
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2-3 tane domates
- 1 soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber , pulbiber , tuz
- 1 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI
- Tavuk kuşbaşı doğranarak tencerenin içine konulur.
- Üzerine baharatlardan arzu ettiklerin ve salçası konulur.
- Doğranmış halka soğan ve dövülmüş sarımsak konularak iyice karıştırılır.
- Üzerine doğranan patlıcan konulur.
- Kabuğu soyulmuş domates ve biberler eklenir.
- Elinle sebzeleri biraz bastırarak sıkı hale getirilir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Kısık ateşte bir saat pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder