MALZEMELER ( 7-8 kase için )
- 1 litre süt
- 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık pirinç
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası
- 1 tatlı kaşğı dolusu pirinç unu
- 1 ila 1 buçuk su bardağı toz şeker ( damak tadına göre ayarlanır )
- 2 vanilya ( ben yoğun vanilya sevdiğim için )
- Ayrıyeten yarım su bardağı soğuk süt
- Pirinç yıkanarak 2 su bardağı sıcak suyla haşlanır.( bir çimdik tuzla )
- Pirinç açılınca 1 litre süt eklenir.
- Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütle nişasta ve pirinç unu karıştırılarak tencerede kaynayan sütlaca eklenir.
- Şekeri dökülerek iyice kaynatılıp kapatılır.
- Vanilya eklenir.
- Fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar su koyularak kaselerde ki sütlaçlar dizilir.
- Önceden ısınmış 250 derecelik fırına üzeri kızaracak şekilde üst tarafa koyulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder