MALZEMELER
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta akı içine sarısı dışına
- 1 yemek kaşığı şeker ve tuz
- 3-4 tatlı kaşığı toz maya ( yaşta olabilir )
- Alabildiği kadar un
- 250 gr tereyağı ( içine sürmek için )
- Peynir
- Malzemeler karıştırılarak normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Üzerini örterek 1 saat kadar dinlenip mayalanır.
- Hamur 16 beze haline getirilir.
- 8 tane bezeyi tek tek açarak ( pasta tabağı büyüklüğünde ) oda sıcaklığındaki tereyağından herbirinin ararasına sürülür .
- Hepsi üst üste konularak büyükçe açılır.
- Bıçak yardımıyla 16 parçaya kesilir ( sigara böreği gibi )
- Enli kısmına iç konularak sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik sıcak fırında pişirilir.
- Kalan diğer 8 beze de aynı işlemden geşirilerek yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder