7 Kasım 2011 Pazartesi

Mayalı Açma

     Milföy tadında açma bir poaça.Sevgili arkadaşım Berrin den aldım yapıyorum ve çok güzel oluyor...Ben peynirli yaptım kıymalı da çok güzel oluyor börek gibi...



MALZEMELER

  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 1 su bardağı sıvıyağ
  4. 2 yumurta akı içine sarısı dışına
  5. 1 yemek kaşığı şeker ve tuz
  6. 3-4 tatlı kaşığı toz maya ( yaşta olabilir )
  7. Alabildiği kadar un
  8. 250 gr tereyağı ( içine sürmek için )
  9. Peynir
YAPILIŞI

  • Malzemeler karıştırılarak normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
  • Üzerini örterek 1 saat kadar dinlenip mayalanır.
  • Hamur 16 beze haline getirilir.
  • 8 tane bezeyi tek tek açarak ( pasta tabağı büyüklüğünde ) oda sıcaklığındaki tereyağından herbirinin ararasına sürülür .
  • Hepsi üst üste konularak büyükçe açılır.
  • Bıçak yardımıyla 16 parçaya kesilir ( sigara böreği gibi )
  • Enli kısmına iç konularak sarılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik sıcak fırında pişirilir.
  • Kalan diğer 8 beze de aynı işlemden geşirilerek yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder