MALZEMELER
- 1 kg dana eti
- 2-3 tane soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1-2 kaşık sıvıyağ
- Tane karabiber ve tane kişniş
- 3-4 tane patates
- Maydanoz veya dereotuda olabilir.
- Etler biraz iri bir şekilde doğranır. ( ben kuşbaşı doğradım )
- Tencereye yağlar konur.
- Soğan doğranarak kavrulur.
- Doğranmış etler eklenir harlı ateşte kavrulur.
- Üzerine baharatı ve tuzu eklenir.
- Sıcak suyu dökülür.
- Yaklaşık 15-20 dakika haşlanır ( eğer düdüklüyse değilse yumuşacık olana kadar )
- Patatesler iri bir şekilde doğranır.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Delikli kepçeyle alınarak tencerede ki haşlamaya eklenir.
- Bir iki taşımda bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
- Servis yapılınca üzerlerine maydanoz serpilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder