17 Kasım 2011 Perşembe

Dana Haşlama

   Biz küçükken annem bu yemeği kurban bayramında yada yemeğe misafir olduğunda yapardı.Bende annemin usulü yapmaya çalıştım.Yemeğe baktığımda çocukluğum ve salonda duran kocaman vitrinin içinde ki çiçekli bavyara tabakları gelir aklıma hemen...



MALZEMELER

  1. 1 kg dana eti
  2. 2-3 tane soğan
  3. 1 kaşık tereyağı
  4. 1-2 kaşık sıvıyağ
  5. Tane karabiber ve tane kişniş
  6. 3-4 tane patates
  7. Maydanoz veya dereotuda olabilir.
YAPILIŞI

  • Etler biraz iri bir şekilde doğranır. ( ben kuşbaşı doğradım )
  • Tencereye yağlar konur.
  • Soğan doğranarak kavrulur.
  • Doğranmış etler eklenir harlı ateşte kavrulur.
  • Üzerine baharatı ve tuzu eklenir.
  • Sıcak suyu dökülür.
  • Yaklaşık 15-20 dakika haşlanır ( eğer düdüklüyse değilse yumuşacık olana kadar )
  • Patatesler iri bir şekilde doğranır.
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Delikli kepçeyle alınarak tencerede ki haşlamaya eklenir.
  • Bir iki taşımda bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
  • Servis yapılınca üzerlerine maydanoz serpilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder