MALZEMELER
- 250 gr yumuşak tereyağı
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta ( birinin akı dışına )
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- Alabildiği kadar un
- Üzeri için susam
YAPILIŞI
- Yumurtayla şeker mikserle köpürtülür.
- Üzüm ve ceviz hariç diğer malzemeler konularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz ve üzüm eklenip karıştırılır.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Hamur çok ince olmamak kaydıyla açılır.
- Kurabiye kalıplarıyla çıkarılır.
- Kalıp kullanılmak istenmezse hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınıp yuvarlanır.
- Önce çırpılmış yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konularak 180 derecelik ısınmış fırına konulur.
- Üzeri kızarınca alınır.
- Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini muhafaza eder.
- Afiyetler olsun efendim...
Çok güzel görünüyorlar, bir de tahinin Azerbaycancasını bilsem, ben de yapacağım.
YanıtlaSilTahin susamın ezilmiş hali şehlacım.Büyük marektelerde var burda tahin diye.Azerbaycan bilmiyor bu ürünü zannedersem.
YanıtlaSilEn sevdiğim şeylerden birisi kurabiye ve soğuk süt. O kurabiye ağzımda kum gibi dağılırken üzerine bir yudum buz gibi süt.
YanıtlaSilBunun dışında kurabiye kutularına da bayılıyorum ama bugüne kadar hiç içini dolduramadım. Yazı ve fotoğraflar öyle iştahlandırdı ki beni bunun üzerine bi yazı yazarım:) Kurabiye için de kayrayla sütümüzü ve kutumuzu alır size geliriz artık:)
Bende cesit sesit kurabiyeler yapip dostlarimla paylasmayi cok severim genelde diyet yaptigim icin yiyemesemde yedirmek en buyuk mutlulugumdur.O guzel yazilarina ilham verebilirsem ne guzel.Kayrayla beklerim insaallah
YanıtlaSil