MALZEMELER
- 700-800 gr kadar balık fileto ( bizim buralar da marketlerde fileto şeklinde okyanus balıkları bulmak çok kolay )
- 50 gr kadar tereyağı
- 4-5 tane patataes ( isterseniz )
- Pulbiber , karabiber ve tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Patatesler iri elma dilimleri doğranır.
- Balıklar yıkanıp kurulanır.
- Üzerlerine baharat , tuz ve sıvı yağ dökülerek güzelce karıştırılır.( balık ve patates ayrı ayrı karıştırılır.)
- Hepsi birlikte fırın tepsisine alınarak düzgünce dizilir.
- Balıkların üzerine tereyağı dilimleri konulur.
- 250 derecelik fırında suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
- Yanında soğan halkaları ve bol yeşillik salatayla sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder