MALZEMELER
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 kibrit kutusu kadar maya veya 3 -4 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
- İçine koymak için bir tabak kavurma kıyma
- Üzerini süslemek için domates ve biber
- Maya önce eritilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
- Kavurmayı eritmeye gerek kalmadan ceviz kadar hamur alıp içine bir tatlı kaşığı kavurma koyarak kapatılır.
- Malzeme bitene kadar bu işlem yapılır.
- Bir kaseye ılık su koyarak fırça yardımıyla hamurların üzerine sürülür. ( Mayalanırken kurumasın diye )
- Yaklaşık bir saat kadar dinlenir.
- Yumurta sarısı sürülür.
- Küçük doğranan domates ve biberler üzerlerine biraz batırarak koyulur. ( kabarınca çıkmasın diye batırılır. )
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine sofra bezi örterek dinlendirilir.
- Ilık olarak servis yapılır.
- Bu poğaçalar da aynı hamurdan yapılan peynirli klasik olanlar.
- Afiyet olsun..Şifa olsun...Bal olsun...
bu poğaçalar harıka olmus canım ellerıne sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler zeymuran.
YanıtlaSil