MALZEMELER ( KAVURMA İÇİN )
- 2 kilo kadar orta yağlı koyun eti ( küçük kuşbaşı doğranmış halde )
- Arzu edilirse bir parça kuyruk yağı
- Tuz
- 1 tane orta boy soğan
- Biraz sıvı yağ veya birazı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyonun dövülmemiş hali ( zire ) istenirse
- 3 su bardağı pirinç ( ben basmati kullanıyorum )
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
- Etin bütün yağlı kısımları ayrılır.
- Kuyruk ve bu yağlar incecik doğranır.
- Tencereye konularak kapağı kapatılır.
- Ara sıra karıştırarak bunlar tamamen eriyip küçülünce etler eklenir.
- Ağzı kapalı yaklaşık 2-3 saatte tamamen suyunu çekip yağda kavrulana kadar kavrulur.( yerken bu yağını koymuyoruz çünkü çok olduğu için )
- Pirinç ılık tuzlu suya ıslatılıp bir saat kadar bekletilir.
- Pilavı yapacağımız tencereye soğan incecik kıyılır.
- Kavrulduktan sonra nohut eklenir.
- Yıkanmış pirinç ve zire isteniyorsa konulur.
- Bir iki karıştırdıktan sonra dört buçuk bardak sıcak su eklenir. ( sizin pirinciniz ne kadar su çekiyorsa o kadar )
- Altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tencerenin ağzına havlu peçete konularak bir saat kadar dinlendikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder