MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket kurumaya ( veya 1 yemek kaşığı )
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2 buçuk su bardağı un )
Üzerine dökmek için 150 gr tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBET İÇİN
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
- Açmak için nişasta
- İçine koymak için ceviz
YAPILIŞI
- Hamur yoğrulup dinlenmeden 10 parçaya ayrılır.
- Beş tane beze küçük tabak büyüklüğünde açılır.
- Aralarına nişasta konularak beşi birlikte açılır.
- Börek yufkası büyüklüğüne gelince sıkıca rulo yapılır.
- Bu rulo 30 eşit parçaya kesilir.( veya daha az yaparak daha büyükte yapılabilinir. )
- Her bir helezon gibi olan bezeyi merdane yardımıyla iki yöne doğru açılarak oval çekil verilir.
- Aralarına ceviz konularak kapatılır.
- Fırın tepsisine dizilerek üzerlerine iyice eritilerek suyu buharaştırılan yağı dökülür.
- Hamur hiç bekleyip mayalanmadan 180 derecelik sıcak fırına sürülür.
- Üzerleri kızarınca alınır.
- İkinci beş bezede aynı işlemden geçirilir.
- Soğuyan baklavaların ılık şerbeti dökülür.
- Yenecek miktarı şerbetlenirse hepsi birden yumuşamamış olur.
- Afiyet olsun efendim bu tatlıyı yapmakla hiç pişman olmayacaksınız ..
Not : Galiba bu güzelim bayram tatlısı misafir sayımı artıracak desem yalan olmaz : ) ) )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder