4 Kasım 2011 Cuma

Midye Baklava

 
        Sıra geldi ikinci bayram baklavasına ...Sizlerle bir sırrımı paylaşayım eğer tatlınızın daha lezzetli olmasını isterseniz içinde kullanacağınız cevizi biraz da fındıkla karıştırarak  tavada tahta kaşıkla ağır ağır karıştırarak kavurup kullanmak...Hemen yapımına geçelim isterseniz...



MALZEMELER


  1. 1 yumurta
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 1 küçük paket kurumaya ( veya 1 yemek kaşığı )
  5. Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2 buçuk su bardağı un )
Üzerine dökmek için 150 gr tereyağı  ve 1 çay bardağı sıvı yağ

ŞERBET İÇİN

  1. 3 su bardağı un
  2. 4 su bardağı şeker
  3. Çeyrek limon
  • Açmak için nişasta
  • İçine koymak için ceviz
YAPILIŞI

  • Hamur yoğrulup dinlenmeden 10 parçaya ayrılır.
  • Beş tane beze küçük tabak büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına nişasta konularak beşi birlikte açılır.
  • Börek yufkası büyüklüğüne gelince sıkıca rulo yapılır.
  • Bu rulo 30 eşit parçaya kesilir.( veya daha az yaparak daha büyükte yapılabilinir. )
  • Her bir helezon gibi olan bezeyi merdane yardımıyla iki yöne doğru açılarak oval çekil verilir.
  • Aralarına ceviz konularak  kapatılır.
  • Fırın tepsisine dizilerek üzerlerine iyice eritilerek suyu buharaştırılan yağı dökülür.
  • Hamur hiç bekleyip  mayalanmadan 180 derecelik sıcak fırına sürülür.
  • Üzerleri kızarınca alınır.
  • İkinci beş bezede aynı işlemden geçirilir.
  • Soğuyan baklavaların  ılık şerbeti dökülür.
  • Yenecek miktarı şerbetlenirse hepsi birden yumuşamamış  olur.
  • Afiyet olsun efendim bu tatlıyı yapmakla hiç pişman olmayacaksınız ..
Not : Galiba bu güzelim bayram tatlısı misafir sayımı artıracak desem yalan olmaz : ) ) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder