MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış nohut ( haşlanmış yoksa akşamadan ıslatılarak kaynatılır )
- Yarım su bardağı dolmalık pirinç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 1-2 kaşık sıvıyağ
- Pulbiber , karabiber ve nane
- 200-250 gr kadar kuzu eti
- 2 kaşık un
- Tencereye soğan incecik kıyılarak kavrulur.
- Nohut büyüklüğünde doğranan etler soğana eklenerek kavrulur.
- Un eklenerek biraz karıştırılır.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Su veya et tavuk suyu eklenir.
- Yıkanmış pirinç ve mercimek tencereye konularak hepsi birlikte pişer.
- Pişmeye yakın haşlanmış nohutlar eklenir.
- Ayrı bir tavada yağ ve nane biber yakılarak üzere dökülür. ( aslında pişirirken yağ nane koyulsada ben sonradan üzerine sos olarak kullandım )
- Afiyet olsun...
Fotoğrafa ayrı bayıldım çorbaya bir ayrı bayıldım:)Gerçekten çok lezzetli olmuştu ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTest edilerek onaylandı...Sağolasın canım.
YanıtlaSil