MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı dolmalık pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- 1-2 kaşık sıvıyağ
- Yarım kaşık biber salçası
- Kurunane , kimyon ,karabiber varsa kişniş
- 2-3 yemek kaşığı kıyma
- Et veya tavuk suyu
YAPILIŞI
- Mercimek ve pirinç yıkanarak tencereye sıcak suyla birlikte konulup kaynatılır.
- Ayrı bir tavada tereyağı ve soğan kavrulur.
- Soğan kavrulduktan sonra kıyma eklenerek oda kavrulur.
- Salçası eklenir.
- Soğan ve kıymayı tenceredeki mercimeğe eklenir.
- Baharatları eklenerek suyuna bakılır.
- Eğer yeterince kıvamı olmadıysa sıcak su eklenerek pişirilir.
- Çorba kıvamını bulunca ocak kapatılır.
- Üzerine tavada kırmızı biber ve kurunane eritilerek dökülür.
- Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder