24 Mayıs 2011 Salı

Mantar Dolması

       Mantar sevenlerdenseniz güzel bir tat...Ben ara yemek olarak hazırlıyorum...Kalori hesabı yapanlara mahzurlu bir yemek değil...Hafif ve kolay...Haydi yapalım...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo biraz iri boy mantar
  2. Büyük bir tavuk göğsü
  3. 1 soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 2 sivri biber
  6. 1 tane közlenmiş kırmızı biber
  7. 1 tane havuç
  8. 1 tane domates
  9. Yarım kaşık domates salçası
  10. Biraz rendelenmiş kaşar
  11. 2-3 kaşık yağ (tereyağı yada sıvı isteğe göre )

YAPILIŞI


  • Tavuk kara biber ve tuzla haşlanır.
  • Mantarlar çay kaşığı yardımıyla sap kısmı oyulup çıkarılır.Çanak şekline getirilir.
  • Bir tavaya biraz yağ konulup soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Mantarların içinden çıkardığımız saplar küçük doğrayarak soğana eklenir.
  • Biberler ve ince küçük küp doğradığımız havuç sırayla eklenerek kavrulur.
  • Salça ve domates eklenip biraz tavuğun haşlama suyundan da eklenip bir iki taşım sonra kapatılır.
  • İnce didiklenen tavuk bu karışıma döküp karıştırılır.
  • Arzuya göre tuz karabiber ve pul biber eklenir.
  • Mantarların üzerine dağ gibi yüksek bu karışımdan konularak biraz bastırılır ki dökülmesin.Haşlanmış tavuğun suyundan bir bardak kadar tepsiye aralara dökülür.
  • Üzerine rende kaşar serpip ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir.












2 yorum: