5 Mart 2012 Pazartesi

Sütlaç

     Günler ayları aylar yılları kovalıyor. Kendimce düşünüyorum yapacak çook işler var. Tezhip çalışması bitecek. Şu şu tarifler yapılıp yayınlanacak. İstikrarlı bir şekilde diyet yapılıp yaza kadar zayıflanacak. Falan filan...Olsun, koşturmaca da olsa yaptığım bütün işleri seviyorum. Birçok işi bir arada yapma yollarını da çoktan buldum. Kayıt yaparken bisiklet çevirmek...Çorba yaparken yemek yapmak...Gibi...Önemli olan planlı çalışmak galiba. Şimdi de belki herkesin yaptığı ama bir türlü tutturamayanların da olduğunu düşünerek en klasik tatlılarımızdan biri olan nefis sütlaç. Daha önce de fırın sütlacı paylaşsam da  yapımında farklılıklar olduğu için bu tarifi de paylaşayım dedim.



MALZEMELER ( 6 kase için )


  1. 1 litre süt
  2. 1 çay bardağı dolmalık pirinç ( küçük tip çay bardağı )
  3. 1 su bardağı şeker ( damak tadına göre azaltılıp çoğalabilir ) 
  4. 2 paket vanilya
  5. Üzeri için tarçın ve arzu edilirse fındık
YAPILIŞI

  • Pirinç yıkanıp süzülüp tencereye konur.
  • Üzerine bir çimdik tuz ve bir su bardağına yakın sıcak su konur.
  • Altı kısılarak pirinçler açılana kadar pişirilir. ( yanmasın diye ara sıra bakılır )
  • Pirinç suyunu çekince üzerine süt eklenir.
  • Kaynadıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika koyulaşması için kaynatılır.
  • Kıvamı geldikten sonra şekeri eklenir. ( biraz da soğuyunca koyulaşacak )
  • Şekerle de 5-10 dakika kaynayınca vanilya eklenerek ocak kapatılır.
  • Kaselere paylaştırarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
  • Hem lezzetli hem besleyici tatlılarımız hazıır... 

2 yorum:

  1. allah kolaylıklar versin..
    sütlaç bizimkilerin en sevdiği tatlılardandır ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ...Bizdede sevilen tatlılar arasındadır...

      Sil