25 Mayıs 2012 Cuma

Vişneli Pasta

   Öncelikle herkesin mübarek üç aylarını ve geçmişte olsa kandilini kutlarım...Rabbim bu özel günleri  idrak ederek geçirmek nasip eylesin...Bugün çok güzel insanlarla beraber vakit geçirerek oturduk...Becerikli ev sahibemizin ikramlarını yedik ,sohbet ettik...Giderken elim boş olmaması için yaptığım vişneli pastamı paylaşıyorum...Ben pastanın yapımında dondurulmuş vişne kullandım ama arzuya göre taze de kullanılabilir.



MALZEMELER ( PANDİSPANYA İÇİN)



  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı mısır unu
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
ARA KREMA İÇİN

  1. Yarım litre süt
  2. 2 yemek kaşığı un
  3. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 paket labne( 200 gr)
  6. 1 paket vanilya
  7. 3 yemek kaşığı şeker
  8. 1 yumurta
DİĞER MALZEMELER

  1. 1 poşet krem şanti
  2. 1 su bardağından 1 parmak eksik süt( 150 ml)
  3. 1 paket tart jölesi( kabartmatozu gibi paketlerde)
  4. 400-500 gr kadar dondurulmuş vişne
YAPILIŞI

  • Yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır.
  • Fırın 170 dereceye ayarlayarak ısıtılır.
  • Elenmiş un,nişasta ve kabartmatozu eklenerek çok az çırpılır.( yavaş ayarda)
  • Kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt sererek hamur içine dökülür.
  • Isınmış fırında yaklaşık 45-50 dakikada pişirilir.
  • Krema yapmak için, tereyağı, labne ve vanilya haricinde bütün malzemeler eklenerek çırpma teliyle karıştırarak pişirilir.
  • Ocağı kapatarak ılımaya bırakılır.
  • Ilıyınca içine labne,vanilya ve tereyağı eklenerek mikserle 3-4 dakika çırpılır.
  • Pastayı koyacağımız tabağa ikiye kesilmiş pandispanyanın tabanı konulur.
  • Kelepçeli kalıbın kenar kasnağı üzerine konularak arasına krema dökülür.
  • Üzerine ikinci kat pandispanya konulur.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat yada akşamdan bu şekilde bekletilir.
  • Krem şanti çırpılarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
  • Pastanın kelepçesi çıkarılarak üzerini krem şantiyle kaplanır.
  • 2-3 kaşık krem şantiden üzerine kenar yapmak için ayrılır.
  • Vişneleri pastanın üzerine dizilir.
  • Tart jölesi üzerindeki miktar ve yapılışa göre şekerli suyla pişirilerek ocaktan alınıp hızlı hızlı karıştırılır.
  • Bir dakika karıştırdıktan sonra ılık bir şekilde vişnelerin üzerine gezdirilir.
  • Krem tompasına konulan kremle kenarına şanti sıkılıp bariyer yapılır.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapılır.
  • Afiyet olsun...Yanınızda hep güzel insanlar olsun...

10 yorum:

  1. ooo harika görünüyor...
    1 dilim de ben alıyorum...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ...hemen vereyim... ;)

      Sil
  2. Bayılırım vişneli pastaya, tatlı ve ekşi bir arada.Bir dilimde bana lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende bayilirim.Özellikle de yoğun şekerli olmadığı için...Buyurun ;)

      Sil
  3. Süper görünüyor ellerine saglık.Üstü bol vişneli beyaz haline bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hulya Abla'cigim,
    Incili mincili lezzetli pastan, guzel sohbetin icin biz de coook tesekur ederiz. Senin de yaninda hep guzel insanlar olsun. Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Selcencim...Sizlerle olmak beni çok mutlu etti...sevgiler...

      Sil
  5. slm hulya hnm kac cm kelepcelı kalıpta yaptınız
    bende 26 cm var onda olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alykm slm.Bende zaten 26 cm lik kalıpta yaptım.Eğer kalıbınız 24 cm lik ise o zaman biraz daha yüksek olacaktır yine olur yani.

      Sil