5 Mayıs 2012 Cumartesi

Elmalı Cupcake

    Her şey tabakta bir kaç gündür durup duran ( hafif neneleşmiş ) elmanın yüzünden başladı...İki üç gün o bana ben ona baktım...Sonunda bu fikir gelişti...Ailece yapılan diyetler, tüketilemeyen gıdaların kılık değiştirerek tekrar burun kıvıran çocuğuna yedirilme çabası desek daha doğru olur ;)  ...Tavsiye ederim...Tam sünger gibi bir kek parmağınla bas hemen geri yerini alıyor...Üzerine krema pişirerek sürdüm ama isterseniz hazır krema veya krem şanti de kullanılabilir...



MALZEMELER (kek için) 20 tane kek


  1. 2 yumurta
  2. 2 çay bardağı şeker
  3. 1 orta boy elma rendesi
  4. 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
  5. 1 vanilya
  6. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  7. 1 tatlı kaşığı tarçın
  8. 2 çay bardağı un
  9. Çay kaşığının ucuyla zencefil
  10. Yarım çay bardağı sıvı yağ
KREMASI İÇİN

  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  3. 1 yemek kaşığı un
  4. 3 yemek kaşığı şeker ( veya arzuya göre ayarlanır)
  5. 1 vanilya
  6. 1 dolu kaşık tereyağı ( erimemiş haliyle)
ÜZERİ İÇİN

  1. 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  2. 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.
  • Rende elma,sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır.
  • Kalan kek malzemeleri eklenerek çırpılır.
  • Fırın önceden 180 derce de ısıtılır.
  • Muffin kalıplarının içine kağıtları yerleştirilir.
  • Kek hamurundan, kalıpların yarısını dolduracak şekilde konulur.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Krema malzemesi tereyağı ve vanilya eklemeden karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp yağ ve vanilya eklenir.
  • Ilıyınca 2-3 dakika mikserle çırpılır.
  • Dolapta 15 -20 dakika bekletilir.
  • Soğuyan keklerin üzerine kaşıkla krema konulur.
  • Hindistan ceviziyle tarçın karıştırarak üzerileri süslenir.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlenirse kıvamı daha güzel olacaktır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder