14 Nisan 2013 Pazar

Meksika Fasulyesi Salatası

       Bugünlerde canım hep salata yapmak istiyor... Baharın etkisiyle galiba...Hani salata demek rengarenk demek ya...Nerede renk orada Hülya vardır ;) Konserve şekilde satılan soslu Meksika fasulyesi bu günkü salatamızın assolisti malzeme...Zaten toplam 2-3 malzemeden oluşan sade salatamızın ikinci ana maddesi roka...Maalesef Azerbaycan'da roka bulunmayınca bende ona en yakın yeşilliği tere olarak seçtim.Özellikle balığın veya et yemeklerinin yanına harika bir uyum sağlıyor...



MALZEMELER


  1. 500 gr lık bir kutu konserve Meksika fasulyesi (yağlı sosun içinde olandan)
  2. 2-3 bağ roka veya tere (bağının büyüklüğüne göre miktarı siz ayarlarsınız)
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1 limon
  5. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  6. Tuz
YAPILIŞI

  • Yeşillik çok güzel bir şekilde yıkadıktan sonra sap kısımları ayıklanır.(çok tazeyse kalabilir)
  • Kurutucuda kurutulur.
  • Fasulye kutudan çıkarılarak süzeğin içinde yıkanır ve süzülür.
  • Yeşillik ister elde iri parçalara isterseniz bıçakla geniş bir şekilde kesilir.
  • Sarımsak tuzla birlikte incecik dövülür.
  • Küçük bir kavanozun içine sızma zeytinyağı,limon suyu ve sarımsak konularak kapağı kapatılır.
  •  2-3 dakika sallayarak lezzetin birbirine geçmesi sağlanır.
  • Servis tabağının altına yeşillik serilir.
  • Üzerine suyu sızmış olan Meksika fasulyesi konulur.
  • Servis yapılacağı zaman sosu gezdirilir.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayşe'cim...selamlar ve sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba Hülyacım,
    Ellerine sağlık canım salata bir harika. Bloğunu çok sevdim ve takibe aldım. Bana da beklerim....:)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selda hoş geldin iyi ki geldin ;)Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim...Selamlar...

      Sil
  3. ellerine sağlık canım...
    salata candır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım .Tabi salatasız olmaz...

      Sil