21 Mayıs 2013 Salı

Pratik Lavaş Böreği

    Şööyle çayı ocağa koyarken ah birde börek olsaydı dediğiniz de yapılabilecek kolay ötesi bir böreğe ne dersiniz? Ben tarifimi Azerbaycan'da her köşe de kolayca bulunan lavaşla vermiş olsam da yufka olursa daha bir ala olur derim.Tercih sizin...İç harcı tamamen sizin zevkinize göre konulabilir...



MALZEMELER


  1. 2 paket lavaş (içinde on tane olan 20 cm lik ince lavaş veya orta boy lavaştan daha az sayıda kullanılabilir)
  2. 2 yumurta
  3. 1 çay bardağı süt
  4. 1 çay bardağı su
  5. 1 çay bardağı sıvı yağ
İÇ HARCI

  1. Kıyma,soğan ve arzu edilen baharatla kavrularak hazırlanan harç
  2. Peynir ve maydanoz
  3. Veya arzu edilen harç tercih sizin
YAPILIŞI

  • Yaklaşık 30 cm lik yanmaz bir tava sıvı yağla yağlanır.
  • Süt,sıvı yağ,yumurta ve su çırpılır.
  • Tavanın altına lavaşlar yan yana dizilerek alt tabaka hazırlanır.(veya yufkaysa dışa doğru sarkıtarak bir kat yayılır)
  • İkinci kat olarak sıvı harca batırılan lavaşlar dizilir.
  • 1 paket lavaş bu şekilde bitince araya harcı konulur.ben kıymalı harç kullandım)
  • Kalan lavaşlar bu şekilde tamamlanır.
  • Dışarı sarkan lavaşlar düzgünce içe kıvrılarak düzeltip en son lavaşları sıvıya batırmadan düzgünce konulur.
  • Ocağın altını kısarak yaklaşık 10 dakika pişirilir.
  • Spatula yardımıyla kızardığına baktıktan sonra pişmiş ise ters yüz ederek diğer kısmı da kızartılır.
  • Sıcakken kesilerek servis yapılır.



  • Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Harika gozukuyor Hulya hanim eline saglik olsun..
    Ins ayin 31 gibi Bakuye gelcem cok az zamanim var herkesle gorusme firsatim olmayacak. Belki karsilasiriz sizinle..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Samire...inşallah gelin bekleriz...selamlar...

      Sil