14 Nisan 2015 Salı

Fıstıklı Baklava (baklava yufkasıyla)

     Paylaşılmak için Arşivimde haftalardır bekleyen kolay baklava.Eğer hazır baklava yufkası varsa yapımı yarım saat bile sürmeyecek kolaylıkta nefis tarifimi merak ediyorsanız hemen yapımına geçelim.Ben dikdörtgen klasik borcam kullandım.Eğer daha fazla olsun isterseniz malzemeleri iki katına çıkarmak mümkün.



MALZEMELER


  1. 25-30 adet baklava yufkası
  2. 125 gr (yarım paket)tereyağı
  3. Bir kase Antep fistığı (iri çekilmiş bundan ayrı üzerini süslemek için de toz halinde fıstık gerekecektir.
ŞERBET

  1. 3 su bardağı şeker
  2. 2 su bardağı su
  3. 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI

  • Baklava yapılacak tepsi yağlanır.(28-16 cm lik dikdörtgen tepsi kullandım)
  • Baklava yufkası paketinden çıkarılarak havalandırılır.
  • Yufkanın yarısı tepsiye yarısı dışarı gelecek şekilde yayılır.
  • Üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürülür.
  • Kalan yarı kapatılarak ona da yağ sürülür.
  • Bu şekilde yufkaların yarısı bitene kadar serilip yağlanır.
  • Bolca fıstık yayılır.
  • Kalan yufkalar yine serilip yağlanarak bu şekilde bitirilir.
  • En üstüne yufkayı serip yağlamadan bıçakla kesilir.
  • Kalan tereyağını biraz daha ısıtıp sıcaklaştıktan sonra süzek yardımıyla üzerine dökülür.(köpük pişince yanıyor.)
  • Önceden ısınmış 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbet malzemeleri kaynatılarak ocağın altı kısılıp 10-15 dakika kaynatılarak koyulaştırılır.
  • Kaşığı alıp akıtınca kesik akıyorsa tamamdır.
  • Şerbet el yakmayacak ılıklığa gelince yavaşça baklavanın üzerine dökülür.
  • Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun...
NOT;Bu güzel sehpayı bana taa Mısırlardan gönderen sevgili Hikmetciğime tekrardan teşekkür ediyorum.Sağol canımm...

2 yorum: