10 Kasım 2015 Salı

Ananaslı Pasta

     Çok kolay çok pratik bir o kadar da lezzetli yumuşacık bir pasta.



MALZEMELER


  1. 3 yumurta
  2. 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (200 ml lik su bardağı)
  3. 1 kabartma tozu
  4. 1 vanilya
  5. 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  6. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  7. 2 yemek kaşığı süt
  8. Yarım su bardağı mısır nişastası
Ayrıca

  1. 2 poşet sade krem şanti (yani bir kutu)
  2. 250 ml soğuk süt
  3. 1 kutu ananas sosu
  1. Yada yoksa 1 kutu ananas konservesi (halka halka olan) + 1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI

  • Fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Şeker ve yumurtalar bir çimdik tuzla köpürene kadar çırpılır.
  • Süt,vanilya ve yağ eklenerek çırpılır.
  • Un ,kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Çok az çırpılıp yağlanmış turta kalıbına dökülür.
  • Fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
  • Kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarıp soğutulur.
  • Krem şanti çırpılıp dolapta soğutulur.(bir saat kadar)
  • Eğer benim kullandığım hazır sos yoksa merak etmeyin ananas konservesini açarak ananaslar arzuya göre doğranır veya dilim kullanılabilir.
  • Suyunu süzerek ocakta nişastayla kaynatılır.
  • Eğer çok koyu olursa kaynarken sıcak su ekleyerek hafif açılabilir.
  • Ananasları içine atarak ocaktan alıp soğutulur.
  • Kalıptan çıkan kekin orta çukur kısmına ince bir kat krem şanti yayılır.
  • Krema sıkacağıyla kekin kenarlarına krem şanti sıktıktan sonra çukur kısma ananas sosu doldurulur.
  • Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
  • Ne kadar kolay bir pasta olduğunu gördünüz. 
  • Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. mmm cok hos gözüküyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim begeninize sevindim.Selamlar

      Sil
  2. Hayırlı akşamlar, ananaslı pastanız çok nefis görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli aksamlar Sefa bey.Yorum ve begeniniz icin cok tesekkur ederim.

      Sil