30 Mayıs 2011 Pazartesi

Çikolatalı Islak kek ( browni kek )

   Bugün ki tarifimiz çok kolay  ve tadı güzel bir kek...Bir nevi browni de denilebilinir...Ama browninin yağı ve çikolatası biraz daha çoktur...Bunu yıllardır yaparım...Özelliklede çocuklar küçükken okuldan pasta börek istediklerinde yapardım beş dakikada biterdi...İnanın baklava açsam bu kadar rağbet görmezdi...Hatta kimileri annesiyle tarif bile aldırırdı...Yarım saat önce fırndan çıkan kekimin yarısı oğlum tarafından şu anda yok edilmiş durumdadır...Ama Allah için yemeden önce anne fotoğrafını çektinmi diye soraar...Cevap evetse hemen uçurulur...  : D ... Bazan küçük tek porsiyonluk kek kalıplarına da yaptığım olur...



MALZEMELER

  1. 3 yumurta
  2. 1 buçuk su bardağı toz şeker
  3. 100 gr benmari usulü eritililerek ıltılmış tereyağı
  4. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 su bardağı süt
  6. 1 paket kakao
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket kabartmatozu
  9. 2 su bardağı un
  10. 1 çay kaşığı nescafe (arzuya göre ben çikolata tadı versin diye kullanıyorum )
  11. Yarım su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurta mikserle kabarana  kadar çırpılır.
  • Un , kabartmatozu ve çikolata hariç hepsi konularak karıştırılır.
  • Bu karışımdan bir su bardağı ayrılıp diğerlerine un ve kabartmatozu eklenir.
  • En son olarak damla çikolatası konulup kaşıkla bir iki karıştırıp yağlanmış tepsiye veya kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir.
  • Kürdan yardımıyla piştiğine bakılıp fırından çıkarılır.
  • Önceden ayırdığımız sıvının yarısı kalıba dökülür.
  • Diğer yarısıda çevirdiğimiz  kalıbın üzerine yavaş yavaş dökülür.
  • Bir saat bekletilip  servis yapılabilinir.
  • Yanında sade dondurma veya muhallebiyle çok güzel bir uyum olmaktadır.
  • Afiyet bal şeker olsun... 

2 yorum:

  1. Tarif guzele benziyo ama su kalibinizida gorsek iyi olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler...kalip ortasi delik olmayan yaklasik bir kariș büyüklüğünde olan bir kalıp.

      Sil