15 Kasım 2011 Salı

Fırında Çeşnili Tavuk

   Bazan marketlerde satılan hazır ürünleri alarak içeriğine bakarım...Kek , hazır soslar veya benzeri şeyler .Onları taklit ederek ev tipi olanını yapmaya çalışırım...Bu tarifte onlardan biri yani fırın poşetinde yumuşacık tavuk.



MALZEMELER

  1. 8 tane tavuk but
  2. 2-3 tane patates ( patatessiz de olabilir )
  3. Kekik , biberiye , toz kişniş , karabiber , kırmızıbiber , toz sarımsak , köri ( bunlardan hangisini kullanmak isterseniz veya hepsini )ben hepsini kullandım.
  4. 1 çay kaşığı nişasta ve tuz
  5. 1 kaşık sıvıyağ
  6. 1 fırın poşeti
YAPILIŞI

  • Patatesler elma dilimi doğranarak  sıvıyağla birlikte karıştırılır.
  • Baharatlar , nişasta ve tuzu bir tabakta karıştırılır.
  • Patateslerle tavuk butları derin bir kaba konularak üzerlerine baharat karışımı dökülür.
  • İyice karıştırılır.
  • Malzemeler  fırın poşetinin içine dizilir.
  • Ağzı kilitleme teliyle bağlanır.
  • Bıçakla iki üç yerinden poşete delik açılır.
  • Önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırında yaklaşık bir saat kadar tavukların üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen yemeğin ağzı bıçak yardımıyla açılarak servis yapılır.
  • Afiyetler olsun efendim...

4 yorum:

  1. Hülya xanım ne etmisiniz bele:) Hem saytin dizayni deyişmiş hem de ardarda gözel yemekler sıralanmış. Siteye girince iştahım açılır, bezi "asan" ve pratik tarifleri de götürürem. xüsusile de kekleri. Yoxsa midye baklava hazırlamağa gücüm yetmir, onlara baxiram ki gözüm-könlüm açılsın:) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sağolasın Feridecim...Evet dizaynı değiştirdim çünkü limon görmekten ben sılmıştım dedim izleyenlerinde gözüne bir değişiklik olsun.Özellikle kolay tarifler de koymaya çalışıyorum ki sizler gibi çok meşgul olanlarda bir şeyler yapabilsin...Umarım sonuçlarından da memnun kalıyorsunuzdur...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Sonuçlarından memnun qalır kardeşlerim her halda, önceden sizin koyduğunuz resmi gösterirem ki, size bu pazar bundan hazirlayacam, iki pazar geçdikten sonra üçüncü pazar üç kere denedikten sonra üçüncüde bir şekilde ortaya çıkariram:)Ama ellerine sağlik evezine bir türlü tutturamadin deyirler:)İnsanin elinin tuzu olmalidir bir az da.
    Bir gün de inşallah hamur açma metodlarınızdan bahs ederseniz çok memnun oluruz, en zor iş o sanki, sizin kolaylatıcı usülleriniz vardır mutlaka. Elleriniz yorulmasın.

    YanıtlaSil
  4. Yapa yapa zamanla her şey öğrenilir.Bende hamur açmayı yeni evliyken bir türlü yapamazdım ama artık oluyor.Bir çok kez denemek bozup yapmak lazım.Evet hamur açmanın da elbet kolaylatıcı yanları var o püf noktaları daha çok vermeye çalışırım inşaallah...Sağolasın.

    YanıtlaSil