23 Haziran 2013 Pazar

Midye Poğaça

          Bugün kahvaltıda sevgili arkadaşlarım misafirimdi...Onlar için hazırladığım kat kat olan midye poğaçalarım...Ben biraz büyük olmasını istediğim.Siz eğer isterseniz yapım aşamasında biraz daha küçük keserek daha küçük midyeler yapabilirsiniz...Yapımı normal poğaçaya göre daha zahmetli olsa da inanın çok daha nefis oluyor...



MALZEMELER


  1. 2 çay bardağı süt
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 2-3 yemek kaşığı su
  4. 1 çay bardağı yoğurt 
  5. 2 tatlı kaşığı şeker
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 3 tatlı kaşığı maya
  8. Alabildiği kadar un
AYRICA

  1. 150 gr tereyağı (arasına sürmek için)
  2. Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
  3. 1 tabak rendelenmiş beyaz peynir
YAPILIŞI

  • Maya,şeker ve ılık su ıslatıldıktan sonra yavaş yavaş bütün malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzerini örterek bir saat kadar dinlendirilir.
  • Hamuru alıp 8 parçaya beze alınır.
  • Üzerini kapatarak bir kenara konulur.
  • Sonra tek teke açılarak servis tabağı büyüklüğüne getirilir.
  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Açılan hamurun üzerine tereyağı sürülür.(el ile)
  • İkincisi konularak yine yağ sürülür.
  • Üçüncüsü de konularak yağ sürüldükten sonra son olarak dördüncü konulup yağ sürülmez.

  • 4 tane hamur üst üste merdaneyle açılarak iki katı büyüklüğüne getirilir.
  • Açıldıktan sonra tekrardan yağ sürülerek büyük rulo yapılır.
  • İkinci hamuru da bu şekilde hazırladıktan sonra iki tane büyük rulo elde etmiş olunur.
  • Tepsiye konulup üzeri streçle kapatılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir. (içindeki yağın donması için)
  • Dolaptan çıkarılan rulolar arzu edilen büyüklükte kesilir. (tercihen 2 parmak enliliğin de)

  • Yan yatırarak hafif yassıltılır.
  • Ortalarına peynir konulur.
  • El ile hafif iterek( midye görünümü elde etmek için) katlanır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye koyarak yarım saat bekletilir.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında pişirilir.
  • Sıcak yada ılıkken servis yapılabilir.
  • Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Bayılırım,tek dayanamadığım lezzet börek..Bunlar muhteşem olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzda tariflerde cok güzel ellerinize saglik .Hayirli aksamlar canim.Berat kandilin Mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Güzel düşünceleriniz çok teşekkür ederim.Sizi ziyaret ettim tarifler çok güzel...Bilmukabele kandiliniz kutlu olsun...Selamlar...

      Sil
  3. Hülyacım yaa ellerine sağlık,süper olur bu poaça..Gece gece rüyama girecek..süperler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa bunlara dayan dayanabilirsen ;) sabah ilk iş poğaça yapmak olacak galiba...İyi kandiller...

      Sil
  4. Bir ben yapmadım galiba bu nefiss poğaçalrdan:9
    Nefiss görünüyorlar canım.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen yapın derim o zaman ;) Teşekkürler...selamlar...

      Sil