20 Haziran 2013 Perşembe

Patlıcan Köfte Giyerse ;)

      Patlıcan köfte giyerse ne olur? Ne mi olur ? Harika bir şey olur derim... ;) Malumunuz mübarek ramazan ayı geliyor.Davet sofralarımız daha da sıklaşacağı için şık ve güzel ne yapabilirime biraz yardımcı olayım dedim ;) En muhteşem ikililerden biride( bana göre tabi) patlıcan köfte ikilisi.Zannımca bu ikiliden sonsuza kadar yemek üretilebilir...Her zaman köfte patlıcanın içinde olmasın biraz da patlıcan köftenin içinde olmalı değil mi?  Her ne kadar eşim yerken tadı çok güzel ama bu kadar uğraşmayıp içine de koyabilirdin demiş olsa da bana göre çok başarılı bir yemek.Hemde çok hafif.Denemenizi tavsiye ederim...Yalnız püf noktası köftenin aynı bir çiğ köfte gibi uzun süre yoğrulmasıdır.Pişince çatlaklar oluşmaması için...



MALZEMELER (köfte için)

  1. 500 gr orta yağlı kıyma
  2. 1 kuru soğan
  3. 1 çay bardağı galeta unu (küçük tipli)
  4. 1 çay kaşığı kara biber
  5. 1 çay kaşığı kırmızı biber
  6. 1-2 yemek kaşığı su
  7. 1 tatlı kaşığı karbonat
  8. 1 yumurta
  9. Tuz
DİĞER MALZEMELER

  1. 6 tane orta boy patlıcan
  2. 1 kase rendelenmiş kaşar
  3. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  4. 1-2 domates (süslemek için)
YAPILIŞI

  • Patlıcanların saplarının uzun kısmı kesilerek birazı bırakılır.
  • Ocağın üzerinde közlenir.
  • Soğuyunca kabukları yavaşça koparmadan soyulur.
  • Köfte malzemesi bir kapta karıştırılır.
  • Aynı çiğ köfte yoğurur gibi köfte sakız gibi pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Patlıcan sayısına göre köfteler ayrılır.
  • Her bir parçayı tezgahın üzerinde (önce buzdolabı poşetini yayarak) el ile yayılır.
  • Üzerine kaşar serpilir.
  • Ortasına kabuğu soyulmuş köz patlıcan konulur.
  • Patlıcanın üzerine tuzlukla hafif tuz serpilir.

  • Yavaşça iki tarafındaki poşetle kapatarak yapıştırılır.
  • Bir kaseye su koyarak elleri sık sık batırıp yüzeyi pürüzsüz olana kadar sıvanarak düzeltilir.

  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürülür.
  • Birer yada ikişer dilim domates dilimleriyle süslenir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında köfteler kızarana  kadar pişirilir.
  • Sap kısımları folyoyla sarılarak servise hazır hale getirilir.
  • Yanında pilav,patates yada arzu edilen garnitürle sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

17 yorum:

  1. En sevdiğim iki şey birleşip muhteşem bir görüntü oluşmuş ellerine sağlık Hülya'cığım mutlaka deneyeceğim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarım için aynı şey olduğunu diyemesem de benim ve eşim için de en güzel ikili...Beğeniniz için çok teşekkürler...Sevgilerimle,mutlu kalın...

      Sil
  2. tam bir misafir yemeği olmuş, eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama Mehtap'cım.Tam da güzel sofralara layık ;)Teşekkür ederim...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmana sevindim Ayşe...Sevgiler...

      Sil
  4. giysin valla benim için hiç sakıncası yok :) eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence da giysin dedim giydirdim ;) Beğenin ve yorumun için çok teşekkür ederim...

      Sil
  5. Süper bir sunum olmuş,bayıldım.İlk fırsatta yapacağım, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ihlamurcum...selamlar kolay gelsin...

      Sil
  6. Eline sağlık harika görünüyor...Takibe aldım benim bloğumada beklerim

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldin Hanife Feride...Teşekkürler,bende sizden geliyorum ;)selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Bana da uyar mı ? Yengemin ellerine sağlık, İnşaallah Ramazan sofrasına görürüz :) Selamlar

    YanıtlaSil
  9. İnşallah ramazan sofrasında deneriz bu eseri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yapınca da memnun kalırsınız ;) selamlar...

      Sil
  10. Süpersin ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil