23 Haziran 2015 Salı

Kabak Sarma Salata

    Özellikle sıcak havalara yapılabilecek hem şık hem sağlıklı hafif bir salata yada meze diyebiliriz.Lezzeti haydarinin kardeşi ;) Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. 2 tane orta boy kabak
  2. 1 kase süzme yoğurt
  3. 2 yemek kaşığı mayonez (istemiyorsanız olmayabilir)
  4. 1 avuç kadar elde bıçakla doğranmış ceviz
  5. 4-5 dal ince kıyılmış dereotu
  6. 2-3 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI

  • Kabaklar boyuna ince bir şekilde dilimlenir.(eğer kalın olursa pişip yumuşamaz)
  • Üzerlerine çok hafif zeytinyağı püskürtülür.(eğer püskürtecek yağ spreyliğiniz yoksa peçeteyi zeytin yağına batırarak kabak dilimlerin tek taraflarına sürülebilir.)
  • Izgara tava ısıtılır.
  • Kabak dilimleri dizilerek önlü arkalı pişirilir.

  • Pişen kabak dilimlerine hafif tuz serperek üst üste gelecek şekilde tabağa alınır.(yumuşasın diye)
  • İç malzeme karıştırılır.
  • Dilimlere iç harç yayılır.

  • Yavaşça sıkmadan rulo yapılır.
  • Arzu edilirse kürdan batırılır.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Oldukça hafif ve leziz bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
    Ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Sema.Blogunuzu ziyaret ettim.İlginc cay blogu :) yolunuz acik olsun.Selamlar

      Sil
  2. Aynen yaza uygun hafif bir tarif Enis bey .Yorum ve begeniniz icin cok tesekkur ederim sagolun.

    YanıtlaSil