MALZEMELER
- 2 tane orta boy kabak
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (istemiyorsanız olmayabilir)
- 1 avuç kadar elde bıçakla doğranmış ceviz
- 4-5 dal ince kıyılmış dereotu
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI
- Kabaklar boyuna ince bir şekilde dilimlenir.(eğer kalın olursa pişip yumuşamaz)
- Üzerlerine çok hafif zeytinyağı püskürtülür.(eğer püskürtecek yağ spreyliğiniz yoksa peçeteyi zeytin yağına batırarak kabak dilimlerin tek taraflarına sürülebilir.)
- Izgara tava ısıtılır.
- Kabak dilimleri dizilerek önlü arkalı pişirilir.
Oldukça hafif ve leziz bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.
Cok tesekkurler Sema.Blogunuzu ziyaret ettim.İlginc cay blogu :) yolunuz acik olsun.Selamlar
SilYaz aylarına uygun, oldukça hafif ve muhteşem lezzetli bir tarif. Kullanılan tüm malzemeler ve hazırlama/pişirme yemeğin kimyasına çok uygun. Ben tarifinizi denerken dereotunu çok ince biçimde kese yoğurdunun içine kıydım ve çok az miktarda kuru nane ile lezzet notalarını baharatlandırarak yukarı çekmeye çalıştım. Sonuç hem lezzetti, hem de sunumu harikaydı. Bu değerli paylaşım için ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAynen yaza uygun hafif bir tarif Enis bey .Yorum ve begeniniz icin cok tesekkur ederim sagolun.
Sil