24 Haziran 2011 Cuma

Ali Nazik ( köfteli )

    Bizim geleneksel yemeklerimizi sevmeyeniniz varmıdır bilmem ama biz ailece çok seviyoruz...Bir günde fırsat olursa hünkarımı beğenirim inşaallah... Bu iki yemek birbirine çok benzer ama aradaki  fark nedir derseniz.Hünkar beğendinin patlıcan bölümü un ve sütle yapılıyor.Ali nazik sarımsaklı yoğurtla... Ve üzerindeki et bölümü farklı...Ali nazik yerine göre farklılık gösteriyor...Dağınık şekilde kıymalı ve köfteli ...Daha birçok çeşidine rastlamak mümkün...Haydi hanımlar yapalım hemencik...



MALZEMELER

  1. 1 kg patlıcan
  2. Yarım kilo kıyma
  3. Bir kase yoğurt
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 5-6 tane kiraz domates
  6. 4-5 yeşil biber
  7. 2 yemek kaşığı tereyağı
  8. 1 kaşık domates salçası
  9. Yarım kaşık biber salçası
  10. Biraz kekik , pulbiber ve karabiber ( bunlar arzuya göre )
  11. Yarım paket kabartmatozu
YAPILIŞI

  • Patlıcanlar közlenip soyulur.
  • Ezilerek sarımsaklı yoğurda karıştırılır.
  • Kıyma , kabartmatozu , tuz ve istenilen baharatla iyice yoğrulur.( köfte  harcıda kullanılabilinir )
  • Fırın tepsisi tereyağını sürerek yağlanır.
  • Köfteler ince uzun yapılarak dizilir.
  • İlk 15 dakika fırın ayarında sonra ızgara ayarına getirip köfteler fırında pişirilir.
  • Domatesler yarıdan ikiye kesilir.
  • İçi ızgaralı veya normal teflon yağlanır.
  • Domatesler burda önlü arkalı burada pişirilir.
  • Domatesler alınıp ikiye kesilmiş biberlerde bu şekilde pişirilir.
  • Tereyağı küçük bir tavada eritilir.
  •  İçine salçalar ve baharatlar eklenir.
  • Yarım çay bardağı sıcak su eklenip kapatılır.
  • Servis tabağına çatalla düzleyerek  yoğurtlu patlıcan yayılır.
  • Üzerine köfteler dizilir.
  • Aralara domates ve biberler dizilir.
  • En üstüne sos gezdirilip sıcacık servis yapılır.
  • Afiyet olsun.... 
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder