23 Haziran 2011 Perşembe

Milföy Kıvrıkları

  Daha öncede bahsettiğim gibi çikolata ve milföyeden sonsuza kadar tarif üretebilirim... : D ...Bazan bir tarif veririm bazı arkadaşlar amaaan hülya işinmi yok derler o kadar uğraşacak...Böyle diyenlere biçilmiş bir taftan misali tembel hanım tarifi yani...Buyrun hadi...


MALZEMELER

  1. 10 yaprak milföy
  2. Nutella yada çokokrem
  3. Toz şeker ve çekilmiş fındık
YAPILIŞI

  • Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp tezgaha dizilir.
  • Hamurlar henüz çözülmeden çikolatalar sürülür.
  • Aradan bir beş dakika geçince hafif çözülmüş hamurlar boyuna 6 parçaya kesilir.( eğer çok çözülürse eriyip sarılmaz )
  • Her milföyden 2 tane kıvrık çıkacaktır.
  • Uzun kestiğimiz hamurun biri kıvırarak sarılır.
  • Bu kıvrığı alıp hemen diğer uzun hamura konulup sarılır.
  • En son olarak 3 cü uzun hamurada sarıldıktan sonra yatırıp yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizilir.
  • Yani üst üste üç cubuğu sarmış oluyoruz. 
  • Bu işlem bitene kadar devam edilir.
  • 10 milföyden  20 kıvrık çıkacaktır.
  • Elinle yada fırça yardımıyla kıvrıkların üzerine su sürülür.
  • Bolca toz şeker serpilir.
  • Orta kısımlarına biraz döğülmüş fındık konularak el ile biraz bastırılır ki dökülmesin .
  • Öncadan ısıtılmış 180-200 derecede  pişirilir.
  • Çay kaynayana kadar çıtır çıtır kıvrıklarımız hazır.
  • Afiyet olsuuun.... 

1 yorum:

  1. Çok gözel olmuş Hülya xanim. Mehmet hoca kantinin yemeklerini yememekte haklı:)

    YanıtlaSil