18 Haziran 2011 Cumartesi

Cevizli Salam Sarma

   Salam sarma ufak tefek bir aparatif yemektir...Masayı süsleyen küçük dekoratif tat...Kahvaltı misafirlerime yada yemek masasına da yapıyorum...



MALZEMELER

  1. 1 paket hazır kesilmiş etli salam
  2. 6 çorba kaşığı iri döğülmüş ceviz
  3. 6 çorba kaşığı ekmek kırığı
  4. 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  6. 1 tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber
  7. 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  8. 2 çorba kaşığı sıcak su
YAPILIŞI

  • Ceviz , ekmek kırığı , sarımsak , kişniş ve biberi karıştırın.
  • Önce sıcak su sonra zeytinyağı ilave edip iyice eze eze karıştırılır.
  • Her salamın üzerine biraz koyarak sıkıca sarılır.
  • Üzerine kürdan batırılır.
  • Arzu edilirse kaşar , biber  ve domates dilimleriyle kürdan batırılır. 
  • Yeşillikler içinde servis yapılır. 

4 yorum:

  1. Çok şık olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice...

      Sil
  2. If some one desires expert view regarding blogging and site-building afterward i propose
    him/her to pay a visit this blog, Keep up the fastidious job.
    Feel free to visit my weblog : jamon serrano

    YanıtlaSil
  3. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you been running a blog for?

    you made running a blog look easy. The overall look of your site
    is magnificent, as well as the content material!
    Review my website - jamón serrano

    YanıtlaSil