1 Haziran 2011 Çarşamba

Kabak Keki

    Daha önce de bahsettiğim gibi yaz geliyor...Hafif şeyler yapma arzusundayım...Kabaklı kek de bu tariflerden biri çok hafif...


MALZEMELER


  1. 1 büyük veye iki küçük  yemeklik kabak
  2. 1 orta boy patates
  3. 2 orta boy kuru soğan
  4. Yarım demet maydanoz
  5. Yarım demet nane
  6. Yarım demet dereotu
  7. 3 yumurta
  8. 1 su bardağı süt veya yoğurt
  9. 1 paket kabartmatozu
  10. Tuz , karabiber ve pul biber
  11. 2 su bardağı un
  12. 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  13. 1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI

  • Süt mikserle kabarana kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ ve yoğurt eklenir.
  • Rendelenmiş veya rondo dan geçirilmiş sebzeler eklenir.
  • Kalan bütün malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Arzuya göre ister kalıba istenirse tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.
  • 45 dakikadan sonra bıçakla bakılıp öyle pişirilmeye devam edilir.
  • Kalıptan alınan kekin üzerine sarmsaklı mayonezli yoğurt dökülür.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder