27 Kasım 2011 Pazar

Çılbır

   Çılbır yapımı çok kolay ve lezzetli bir yemektir.Kökeni Osmanlı saraylarına kadar uzanmaktadır.Basit bir yumurtanın sarımsaklı yoğurtla muhteşem olan tadıdır.Haydi yapalım...

MALZEMELER


  1. 4 yumurta
  2. 1 kase yoğurt
  3. 2-3 diş sarımsak
  4. 2 kaşık tereyağı
  5. 2 yemek kaşığı sirke
  6. Pulbiber
  7. Tuz ve su
YAPILIŞI

  • Tencereye su koyarak kaynatılır.
  • İçene sirke ve tuzu eklenir.
  • Yumurtalar tek tek kırılır ( patlatmadan )
  • Yumurtanın akları beyazlaşınca ( sarısı rafadan kalıyor ) Kevgire alınarak tabağa koyulur ( yaklaşık beş dakikada olur )
  • Sarımsak ezilerek yoğurda karıştırılır.
  • İyice çırpılır.
  • Yumurtalar soğumadan üzerine yoğurdu dökülür.
  • Tavada tereyağı eritilerek içine biber atılır.
  • Çılbırın üzerine gezdirerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Tüh 20 001 olacaktım yaa gene iki kişiyle kaçırdım.
    Cılbır'ı gördüm şok oldum. Dün yaptım, yaparken de düşündüm Hülya ablanın da aklına gelse kesin koyar bunu diye kendi kendime ama bu kadar hızlı olacağını düşünemedim. :)

    YanıtlaSil
  2. Meraketme Deyyancım nasıl olsa iki ayda 10 000 artıyor sende artık 30 da yakalarsın.Yaa o kadar tarif vardı daha koymak istediğim yetişemiyorum.Çılbır da sıra bekleyenlerdendi.Demek kalp kalbe karşıdır derler ya öyleymiş.

    YanıtlaSil