1 Nisan 2012 Pazar

Kaşarlı Mantarlı Balık

       Bugün alışveriş yaparken aldığım balık...ve bu sefer değişik bir şeyler yapma arzumla gelişti bu balık yemeği...Kesinlikle tavsiye edeceğim bir lezzet oldu...Dilimli  pengasus balığı  aldım ama zannedersem fırında pişirebilen bütün dilimli balıkla yapılabilir.Eğer kiremit varsa balık için en şık ve güzel onda yapılır.Maalesef bende olmadığı için fırın tepsisinde yaptım...



MALZEMELER


  1. 8-10 dilim balık
  2. 10-15 tane arta boy taze mantar
  3. 2 tane yeşil biber
  4. 1 kaşık tereyağı
  5. 1 kase rende kaşar
  6. Tuz,karabiber ve toz  kırmızı biber

MALZEMELER

  • Bir tabakta tuz,biberleri karıştırarak balıkların her yerine sürülür.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek balıklar dizilir.

  • Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzerileri hafif pişene kadar bekletilir.( yarı pişmiş bir şekilde)
  • Tavaya tereyağı, doğranmış mantar ve yeşil biber konularak harlı ateşte karıştırarak ağzı açık bir şekilde pişirilir.
  • Biraz kavrulup renk almaya başlayınca ocak kapatılır.
  • Fırında yarı pişmiş balıkların üzerilerine  kaşıkla konulur.

  • En son rendelenmiş kaşarlar biraz tepeli bir şekilde konulur.
  • Tekrar fırına koyarak kaşarlar eriyip üzerileri kızarana kadar bekletilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. mmm...
    misss miss:)
    ellerine sağlık canım..
    tattım ucundan..
    :)
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım...Afiyetler olsun diycem ama ;) sağolasın ...

    YanıtlaSil