2 Ekim 2012 Salı

Ayçiçek Salata

     Geçenlerde televizyonda yabancı bir kanalda böyle bir salata süslemesi gördüm bayıldım.Mutlaka yapmam lazım diye düşündüm...Aynı süslemeyi sevgili Mutfak dilinde de gördüm şekilden de anlaşılacağı üzere adı ayçiçeği salataymış. Hemen yapayım desem de ancak fırsat bulabildim.Umarım seninki kadar güzel bulursun Samire'cim. ;) Ben salata bölümünü kafama göre yaptım sizde istediğiniz salata süslemesinde kullanabilirsiniz.



MALZEMELER


  1. 5 adet tavuk but ( baget)
  2. 3 orta boy patates
  3. 2 havuç
  4. 1 çay bardağı mısır
  5. 6-7 tane kornişon turşu
  6. 1 demet dereotu
  7. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  8. 2 kaşık normal yoğurt
  9. 2 kaşık mayonez
  10. İçinin çekirdeği çıkarılmış bütün siyah zeytin ( 130 gr kadar) 
  11. Bütün bir şekilde olması için kutularda satılan cips ( yalnız dikkat edilirse üzerinde mini minnacık vejeteryan yazısı olmalı yoksa yenmesi uygun olmaya bilir.)
YAPILIŞI

  • Patatesler ve havuçlar haşlanarak soyulup küçük küp doğranır.
  • Tavuk tuz ve karabiber atılarak haşlanır.
  • Soğuduktan sonra didiklenir.
  • Mısır konserveden çıkarılarak yıkanır süzülür.
  • Kornişonlar küçük küp doğranır.
  • Yoğurtlar ve mayonez ayrı bir kapta karıştırılarak bütün salata malzemesi karıştırılır.
  • En son kıyılmış dereotu karıştırılır.
  • Servis tabağına düzgünce yerleştirilerek dolapta 2-3 saat dinlendirilir.
  • Zeytinler yıkanarak her bir zeytin uzunlamasına 3 e kesilir.
  • Salatanın üzerine çekirdek görünümü için dizilir.
  • Servis yaparken cipsler dizilir.( önceden dizilirse cipsleri yumuşayabilir)
  • Afiyet olsuuun...şifa olsun...

4 yorum:

  1. salata çok güzel görünüyor elinize sağlık bloğunuzu izlemeye aldım selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Hanife...Teşekkürler...

      Sil
  2. Hul ya cim eline saglik olsun bunu yerni gordum..
    Cok guzel olmus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Samirecim selamlar...

      Sil