24 Ekim 2012 Çarşamba

Kavurma Yapımı

     Herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim...İnşaallah bu bayram tüm insanlığa hayırlar getirir...Bayram kurban olunca tabi ki kavurmalar yapılmalı...Bende kısaca kavurmayı  yapımını paylaşmak istedim...



MALZEMELER

  1. Koyun eti
  2. Etin kendi yağı
  3. Tuz 
YAPILIŞI


  • Etlerin yağları ayıklanarak küçük küçük doğranır.
  • Ayrılan yağlar da küçük doğranarak tencereye konulur.
  • Yağlar eriyene kadar ocakta pişirilir.
  • Etler eklenerek tencerenin kapağı açık bir şekilde harlı ateşte karıştırılır.
  • Etler pişmesine yakın kapağı kapatılarak 10-15 dakika daha pişirilir.
  • En son tuzu eklendikten sonra ocak kapatılır.
  • Eğer kavurma yapılacak etler dana etiyse aynı işlem yapılarak en son tencerenin kapağını kapatırken bir su bardağı sıcak su eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Arzuya göre dana eti yağsız olduğu için kuyruk yağı eklenebilir.
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. mmmm bayılırım,yarını iple çekiyorum :)ellerine sağlık,iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhan sana da iyi bayramlar...

      Sil
  2. Eline sağlık canım iyi bayramlar :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizin de bayramınızı kutlarım selamlar...

      Sil
  3. ben etçiyim çok severim...
    ellerinize sağlık...

    iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın şirine aynen bizim aile de eti sevenlerden...Hayırlı bayramlar olsun...

      Sil
  4. Elinize sağlık.İyi bayramlar dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mehtap hanımcım.Sizlerinde bayramını kutlarım...Selamlar...

      Sil