9 Ekim 2012 Salı

Kalp Şeklinde Pasta

     Dün akşam son saatlerde alelacele yaparak bu gün için hazırladığım kalp şeklinde pasta...Bugün sevdiğimiz bir yakınımızın doğum günü için yapılan küçücük bir sürprizdi...Umarım tadı da beğenilmiştir...
Kalp pasta yapmak için genelde kalp şeklinde kalıp gerekse de olmazsa da hiç önemli değil...Tıpkı benim yaptığım gibi pandispanyayı yuvarlak bir kalıpta pişirdikten sonra kağıttan bir kalp kesilir.( kalıp olması için) Kalp şeklindeki kağıt pandispanyanın üzerine koyarak itinayla kesilerek kenarları çıkarılır.Maalesef akşam çok acele yapıldığı için bu aşamaların fotoğraflarını çekemedim...



MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 kabartma tozu
  5. 1 vanilya
  6. Yarım su bardağı mısır nişastası
DİĞER MALZEMELER

  1. 1 paket pasta kreması ( yoksa yerine 1 poşet daha krem şanti ve 1 su bardağı süt)
  2. 1 poşet krem şanti( yarım su bardağı süt ile)
  3. 2 tane muz
  4. 1 çay bardağı damla çikolata
  5. 1 çay bardağı ceviz
  6. 40 gr lık bir paket bitter çikolata
  7. 2-3 kaşık toz Antep fıstığı
YAPILIŞI

  • Fırın 170 dereceye ayarlanarak ısıtılır.
  • Yumurtalar ve şeker mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir.
  • Yağlı kağıt serili yuvarlak kalıba dökülür.
  • Yaklaşık 45 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pasta kreması üzerindeki tarife göre pişmeden çırpılarak hazırlanır.
  • Buzdolabına konulur.
  • Krem şanti çırpılarak buzdolabında on dakika bekletilir.
  • Pandispanya eğer kalp kalıpta pişmediyse kalp şeklinde kesilerek kenarları alınır.
  • Soğumuş olan pandispanya arası ikiye kesilir.
  • Pasta kremasının yarısı arasına sürülür.
  • Doğranmış muz dilimleri,irice cevizler ve damla çikolata serpilir.
  • Üzerine hafifçe pasta kreması daha yayılarak kapak şeklinde ikince kat kapatılır.
  • El ile yavaşça bastırılır ki malzemeler yapışsın dökülmesin.
  • Kalan pasta kremasıyla pastanın her yanı kapatılır.
  • Krem pompasına konulan krem şantiyle arzuya göre süslenir.
  • Üzerindeki boşluklara Antep fıstıkları serpilir.
  • 40 gr lık çikolata benmari usulü eritildikten sonra iğne enjektörle alınan çikolata sıcakken üzerine akıtılarak süslenmiş olur.
  • Bir gece  buzdolabında bekletilir.
  • Afiyet olsuuuun...








4 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. görüntü çok güzel olmuş eminim tadını da beğenmişlerdir,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhan...Evet beğenilmiş ;)))

      Sil