6 Ekim 2012 Cumartesi

Kabak Sandal ( düşük kalorili)

     Evde genelde gelen giden olmadıkça daha düşük kalorili, kızartma olmayan ve hafif şeyleri tercih ediyorum...Bunları resimleyip yayınlama fırsatım çok olmuyor...Baktım diyet yemeklerine de ihtiyaç var bundan sonra onları da paylaşayım dedim.Hani onlar da öyle bilindiği gibi tatsız tuzsuz şeyler değil.Tabi kızarsa daha lezzetli olacaktır ama  bazı şeylerden birazcık vazgeçmezsek de olmuyor ...zayıflanılmıyor...Hem diyet yapayım hemde lezzetli şeyler yiyelim derseniz buyurun...



MALZEMELER


  1. 4 tane yeşil ince kabak
  2. 250 gr yağsız kıyma
  3. 1 orta boy soğan
  4. 2 tane domates
  5. 8 tane küçük boy yeşil biber(  veya 2 e kesilmek için 4 orta boy da olabilir)
  6. 2-3 diş sarımsak
  7. 1 küçük kırmızı biber
  8. 1-2 kaşık zeytinyağı
  9. 3-4 yemek kaşığı az yağlı diyet kaşar
  10. Bir kaç dal dereotu
YAPILIŞI

  • Kabaklar yıkanarak boyuna ikiye kesilir.
  • Peçeteyi önce sıvı yağa batırılır.
  • Sonra çok az olacak şekilde kabakların her tarafına sürülür.
  • Yanmaz bir tavada dizilir.
  • Kapağı kapatılarak harlı ateşte altı üstü renk alana kadar pişirilir.
  • Arzuya göre bu işlem fırının ızgara bölümünde de yapılabilir.( kabağın bu şekilde pişirilmesi kızartma yerine yapılıyor)
  • Kabaklar tavadan alınıp üzerine tuz serpilir.
  • Çatalla hafif ezerek ortası hafif çukurlaştırılır.
  • Kıyma tavaya konulur.
  • Üzerine iki kaşık zeytinyağı ve soğan incecik kıyılarak eklenir.
  • Tavanın ağzı kapalı olarak düşük ısıda yavaş yavaş kavrulur.( yağ az olduğu için yanmamasına dikkat edilmeli)
  • Ezilmiş sarımsak ve kırmızı biber eklenir.
  • Hepsi birlikte kavrularak üzerine rendelenmiş 1 domates eklenir.
  • 2-3 dakika kavrulduktan sonra ocağı kapatıp ılımaya bırakılır.
  • Ilındıktan sonra kıyılmış dereotu ve kaşar rendesi eklenir.
  • Karıştırdıktan sonra kabakların üzerine yayılır.
  • El ile hafif bastırılır ki pişince düşmesin.
  • Üzerine domates dilimleri ve küçük biberler dizilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Harikalar ama pek diyet olmuyor. Kıyma, kaşar falan neyse bu saatte kabağa imreneceğim aklıma gelmezdi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İlhan bey...Sizin de bildiğiniz gibi diyet yaparken de insanın protein ve çok az zeytin yağına ihtiyacı oluyor.Zaten vermiş olduğum ölçülerle 4 kişilik bir yemek oluyor.Kıyma,kaşar ve yağı dörde bölünce çok da mahzurlu olacağını düşünmüyorum...Kilo verirken tecrübe etmiş biri olarak...Yine de çok teşekkürler...

      Sil
  2. KABAK SANDAL YAPMIŞTIM DAHA EVVEL AMA BİZİM KALORİ BİR HAYLİ FAZLAYDI:)ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzemeden çalarak kaloriyi düşürmeye çalıştım ;) Çok teşekkür ederim...

      Sil