22 Ekim 2012 Pazartesi

Salçalı Kurabiye

      Kurabiye kutusu ...Mutfağımın en sevdiğim malzemelerinden biridir...Özellikle de misafirlerin yoğun olarak olduğu haftalar bir nevi demirbaş bir ikramlık olarak daima tazeliğini koruyarak kalan bir kurabiye...Aşırı  kırmızı olmasını istemediğim için bir yemek kaşığı salça kullandım ama artırılabilir...



MALZEMELER


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı zeytinyağı
  3. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  4. 1 yemek kaşığı yoğurt
  5. 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  6. 1 yemek kaşığı çörek otu
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. 1 yemek kaşığı şeker
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. 1 çay kaşığı mahlep
  11. 1 paket kabartma tozu
  12. Alabildiği kadar un
  13. Üzeri için bir yumurta sarısı
YAPILIŞI

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur kabının ağzını  streçle kapatarak buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir.
  • Fırın 170 dereceye ayarlanır.
  • Hamur merdaneyle yaklaşık bir cm kalınlığında açılır.
  • Kalıplarla kesilerek çıkarılır.(bıçakla bozmadan)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.( üzeri hafif kızarana kadar)
  • Kapalı bir kutuda haftalarca aynı kıyırlıkta durabilmaktadir.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık...
    çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, sunum muhteşem olmuş, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görüntüleri var.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fuat bey...iyi bayramlar...

      Sil