8 Haziran 2013 Cumartesi

Bardakta Çilekli Cheesecake

       Her gün bugün bari paylaşayım derken kısmet bu güneymiş...Elimin kalkmadığı gönlümün istemediği bu günlerde inanın paylaşmaya cesaretim ve gücüm olmadı...Aldığımız üzüntülü haberi ancak atlatabildik ama hayat devam ediyor...Tarif soranlar için hemen paylaşayım istersiniz...Malumunuz çilek gitti gidiyor.Bitti bitiyor...Değerlendirelim...



MALZEMELER (12 TANE KUP İÇİN)


  1. 1 buçuk paket (200 gr) yulaflı bisküvi (burçak)
  2. 50 gr tereyağı
  3. 1 kg çilek
  4. 1 paket hazır meyveli sos
CHEESECAKE BÖLÜMÜ

  1. 400 gr labne
  2. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  3. 1 poşet krem şanti ( 1 su bardağı süt ile)
  4. 1 su bardağı pudra şekeri
  5. Yarım paket çilekli jöle (kenton)
  6. 1 paket krema ( 200 gr)
YAPIŞILI

  • Krem şanti soğuk sütle çırpılıp dolaba konulur.
  • Bisküvi ezilip erimiş tereyağıyla karıştırılır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek üzerine ezilmiş bisküviyi koyarak 10 dakika sıcak fırında bekletilir.
  • Çıkarıp soğutulur.
  • Labne ve pudra şekeri çırpılarak karıştırılır.
  • Krema,yoğurt eklenerek çırpılır.
  • Krem şantiyle buluşturarak karıştırılır.
  • Jöle tarife göre (yani kutudakinin yarısı olacak şekilde yarım paket )Hazırlanıp 2-3 dakika karıştırıp ılıtılır.
  • Peynirli bölüme bekletmeden karıştırıp 1-2 dakika mikserlenir.
  • Bardakların alt kısmına 1 er yemek kaşığı bisküvi kırığı konulur.
  • Yıkanıp ayıklanmış yarıya kesilmiş çileklerden 4-5 parça dışa gelecek şekilde dizilir.
  • Üzerine peynirli kremadan 1-2 yemek kaşığı konulur.
  • Tekrar bisküvi kırığı konulup tekrar çilekler dizilir.
  • Tekrar peynirli kremayla üzeri kapatılır.
  • Meyveli sos tarifine göre pişirildikten sonra soğutulur.
  • Kupların üzerine paylaştırılır.


  • Soğuduktan sonra üzerileri çilekle süslenir. 

  • Eğer üzerine hazır sos kullanmak istemezseniz.Çilek ve 2-3 kaşık pudra şekeri  robottan geçirildikten sonra yeneceği zaman üzerilerine dökülerek de servis yapılabilir.
  • Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis yapılması tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. hülyacım eline sağlık nefis evet çilekler bitmek üzere:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe...evet değil mi ama bitmeden yapılmalı... ;)

      Sil
  2. Harika olmus.. emeklerine saglik olsun...

    Sevgerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şehrinaz...sevgilerimle...

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım nefis bir görüntüsü var. Bence de yarın pazardan çilek alıp yapmalı...:)
    Bloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim canım. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selda beğenin için...Sevgiler...

      Sil
  4. This info is priceless. When can I find out more?


    Feel free to visit my weblog :: best reviews

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bayıldım bu tarife ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevim.Beğenmiş olmana sevindim...Selamlar...

      Sil
  6. Vallahi ben de yedim bayıldım:) gerçekten süperdi hülya ablacım ellerine sağlık.Gerçi senin yaptığın neye bayılmıyorum ki ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deyyan'cım...Bende severek yiyenlere bir şeyler yapmaya bayılıyorum ;)))

      Sil